WP theme optional pages:
Weekend stiintifico-distractiv

Weekend stiintifico-distractiv

Ultimul weekend de septembrie e bogat in evenimente, asemenea unei gradini in miez de toamna.  Noua ne-au atras atentie in mod special Noaptea Cercetatorilor si Bucharest Science Festival.

Noaptea Cercetatorilor este un eveniment initiat de Uniunea Europeana si sarbatorit in noaptea de 27 septembrie in peste 300 de orase din Europa, inclusiv in Iasi, Bucuresti, Craiova, Tulcea, Cluj, Timisoara, Oradea, Suceava, Piatra Neamt, Brasov, Sinaia si Galati.

Dorind sa ne trezeasca interesul pentru stiinta si curiozitatea de a cerceta lumea inconjuratoare, Noaptea Cercetatorilor are un program care merita studiat cu atentie. De la experimente impresionante la observatii astronomice si intalniri cu cercetatori pasionati, evenimentul ne va scoate cu siguranta din casa in aceasta seara.

In Bucuresti, Noaptea Cercetatorilor va fi sarbatorita in mai multe locuri – la Muzeul Antipa, Institutul National de Fizica Laserilor, Plasmei si Radiatiei, la Facultatea de Fizica, la Institutul de Fizica Atomica, dar si in Parcul Tineretului (intrarea Sincai). In parc veti gasi un spatiu dedicat atelierelor si demonstratiilor stiintifice, un spatiu de dezbateri si intalniri cu cercetatori si exploratori, dar si o zona Sci Fun, cu standuri pentru experimente surpriza si Myth Busters, un Muzeu Tehnic si un atelier de grafica digitala pentru tineri.

Si Muzeul Grigore Antipa marcheaza Noaptea Cercetatorilor astazi, de la ora 19.30, printr-o multime de experimente inedite si plimbari relaxante prin expozitiile sale.

La Iasi, Noaptea Cercetatorilor e sarbatorita in Parcul Palas si la Carturesti Palas. La Craiova, evenimentul se va desfasura in Piata Teatrului National si in Campusul Universitatii din Craiova, timisorenii sunt asteptati la experimente si intalniri stiintifice la Universitatea de Vest, ExperimentariumTm si la Observatorul Astronomic Timisoara, iar la Cluj-Napoca, stiinta evadeaza din laboratoare si iese “la joaca” in Parcul Central si la Observatorul Astronomic.

In Tulcea, Noaptea Cercetatorilor se anunta lunga si interesanta, cu o multime de activitati desfasurate la Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunarii, Muzeul de Etnografie si Arta Populara.

Sunteti asteptati la intalniri stiintifice si la Universitatea Transilvania din Brasov, la Universitatea Danubius din Galati, la Universitatea Oradea, Universitatea Stefan cel Mare din Suceava si in Piata Curtea Domneasca din Piatra Neamt.

Puteti cerceta in detaliu programul Noptii Cercetatorilor accesand www.noapteacercetatorilor.uaic.ro si www.noapteacercetatorilor.eu.

Un alt eveniment de neratat este Bucharest Science Festival, un festival stiintifico-distractiv care se desfasoara intre 25 si 29 septembrie in mai multe localii din Bucuresti.

In cadrul festivalului puteti vizita o interesanta expozitie interactiva dedicata copiilor, deschisa la Institutul Francez. “Xperiment! – Omul si ViaTa” ii invita pe cei mici sa afle din ce este alcatuit, cum functioneaza corpul uman si prin ce se aseamana si diferentiaza de plante si animale. Vizitarea expozitiei este gratuita, dar trebuie sa va grabiti, pentru ca mai aveti la dispozitie doar doua zile pentru a o vizita – astazi, 27 septembrie, intre orele 9:30 – 16:30, si maine, 28 septembrie, intre orele 9:30 – 15:00.

Programul Bucharest Science Festival cuprinde si proiectii de film, conferinte, dezbateri, experimente si demonstratii care ii vor fascina deopotriva pe copii si pe parinti. Va puteti face agenda vizitand site-ul evenimentului, www.bucharestsciencefestival.ro.

Un weekend stiintifico-distractiv sa aveti!


 

Author Description

administrator

Comments are closed.