WP theme optional pages:
Raze de soare prietenoase pentru zile frumoase

Raze de soare prietenoase pentru zile frumoase

Soarele ne poate fi un bun prieten. Pe langa faptul ca ne ofera zile frumoase si luminoase, ne face veseli si zambitori, ne incalzeste, ne scoate la plimbare si la joaca si ne bronzeaza.

Si copiilor le face bine sa stea la soare, pentru ca ii ajuta sa creasca puternici si sanatosi. Stim ca expunerea la razele solare ultraviolete stimuleaza producerea de catre organism a vitaminei D, importanta in absorbtia si fixarea calciului in oase.

Totusi, pentru a ne bucura din plin de toate lucrurile bune pe care marea stea fierbinte ni le ofera, trebuie sa fim atenti la cateva aspecte legate de expunerea la soare.

Din cauza schimbarilor tot mai vizibile ale climei, soarele devine tot mai fierbinte, mai puternic, iar asta din ce in ce mai devreme. Prin urmare, nu trebuie sa asteptam luna iulie si nu trebuie sa mergem neaparat la plaja pentru a ne proteja de soare si caldura, apeland cu incredere la palariute, ochelari de soare si crema de protectie solara si avand grija sa ne hidratam si sa ne alimentam corect si suficient.

Parintii ar trebui sa stie ca bebelusii mai mici de 6 luni nu trebuie expusi la soare. In ce priveste mersul la plaja, medicii dermatologi nu il recomanda decat dupa varsta de 2 ani, iar asta in anumite intervale de timp, respectiv dimineata intre orele 7.00 si 9.00 si dupa-amiaza dupa ora 17.00. Si in acest caz, palariuta ar trebui sa fie un accesoriu de nelipsit, iar pielea unsa bine (ca o tartina) cu o crema cu factor de protectie mare (de preferat, 50+), cu cel putin 20 de minute inainte de expunerea la soare. De asemenea, medicii recomanda ca, odata iesiti in plin soare, expunerea la razele sale sa aiba loc gradual, de la cateva minute pana la 20 minute.

Nu doar pielea trebuie protejata de soare, ci si ochii. Razele ultraviolete sunt extrem de nocive pentru ochi si ii pot afecta foarte usor, chiar si cand este innorat. Astfel, ochelarii de soare nu ar trebui considerati doar un accesoriu la moda, ci un bun prieten al ochilor. Fiti insa foarte atenti la calitatea ochelarilor pe care ii cumparati si la capacitatea lentilelor de a proteja impotriva razelor ultraviolete, deoarece o pereche de ochelari contrafacuti pot face mai mult rau decat bine.

Tinand cont de aceste mici sfaturi, suntem siguri ca veti avea o vara pe cat de insorita si calduroasa, pe atat de vesela si frumoasa!

Credit foto: Petrica Tanase Photography


 

Author Description

administrator

Comments are closed.