WP theme optional pages:
Protectie solara potrivita pentru o piele fericita

Protectie solara potrivita pentru o piele fericita

Fie ca mergem la plaja, iesim la plimbare in parc sau ne jucam in curte, ar fi bine sa ne dam seama ca soarele are si el aproape mereu pofta de joaca si de stralucit, chiar si atunci cand se ascunde dupa nori.

Desi razele sale au numai intentii bune si vor sa ne incalzeasca si sa ne inveselească, efectele pe care le pot avea asupra pielii noastre nu sunt mereu imbucuratoare.

Stim deja ca prichindeilor le face bine sa stea la soare, pentru ca expunerea la razele solare ultraviolete stimuleaza producerea de catre organism a vitaminei D, importanta in absorbtia si fixarea calciului in oase.

Cu toate acestea, copiii sunt foarte vulnerabili la radiatiile UV, deoarece pielea lor este mai subtire, iar sistemul lor de protectie solara nu este inca pe deplin dezvoltat. De aceea, pielea copilului, mai mult decat pielea adultului, trebuie aparata prin masuri suplimentare de protectie solara.

Atunci cand ne aflam in fata unui raft cu produse de protectie solara putem deveni usor confuzi citind etichetele. Fiecare astfel de produs are inscris un anumit indice FPS UVB (Factor de Protectie a Pielii), care indica eficacitatea cremei in protejarea pielii impotriva radiatiilor UVB. In functie de nivelul de protectie pe care il ofera, produsele de protectie solara sunt grupate in 4 categorii:

  • Protectie scazuta – 6-10
  • Protectie medie – 15-20-30
  • Protectie ridicata – 50
  • Protectie foarte – ridicata 50+

Factorul de protectie solara prelungeste perioada in care ne putem expune pielea la soare. Altfel spus, indicele FPS reprezinta timpul in care pielea va incepe sa se inroseasca, atunci cand folosim o crema cu protectie, fata de situatia in care pielea nu este protejata cu o astfel de crema.

Cele mai eficiente produse de protectie solara ar trebui sa asigure si protectia impotriva radiatiilor UVA, indicata de logo-ul UVA. Aceasta protectie trebuie sa se afle in echilibru cu termenii de protectie impotriva radiatiilor UVB, astfel ca raportul de protectie UVB/UVA ar trebui sa fie egal cu 3.

Daca adultii au de ales intre mai multi indici de protectie solara, in functie de culoarea pielii si de durata expunerii la soare, copiilor li se recomanda doar produse cu protectie ridicata, 50 sau 50+.

De asemenea, ar trebui sa tineti cont de sensibilitatea pielii copiilor si sa minimizati, pe cat posibil, riscul de reactii alergice, prin alegerea unor produse de protectie solara fara parfum, fara alcool, fara coloranti artificiali, hipoalergenice, rezistente la apa si transpiratie, cu o textura placuta si fluida.

In plus, pentru a ne proteja cat mai bine pielea de razele soarelui, trebuie sa aplicam crema cu cel putin 20 de minute inainte de expunere, intr-un strat gros, apoi la intervale de doua ore si de fiecare data cand iesim din apa. Cu toate acestea, ar trebui sa evitam sa stam mult la soare, cu atat mai putin intre orele 10-16, si sa apelam si la alte ”accesorii” de protectie solara (ochelari de soare si palariute).

Bine dati cu crema si cu multa pofta de joaca, salutam varaticul soare si il rugam sa nu ne incalzeasca mult prea tare.


 

Author Description

administrator

Comments are closed.